Ulje kantariona, uljni macerat

INCI: Hypericum Perforatum (St John’s Wort) Oil + carrier oil Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Sadrži hiperforin, flavonoide i biflavonoide

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Kategorija:

Ulje kantariona je uljni macerat koji se pravi od svežih cvetova biljke kantarion, Hypericum perforatum, i nosača ulja. Ističe se po sadržaju hiperforina, flavonoida i biflavonoida.

Dejstvo
Ulje kantariona ima umirujući i lekovit efekat na iritiranu, suvu i ispucalu kožu. Antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo ulja kantariona potiče od hiperforina koji redukuje rast multi-rezistentnih sojeva Stphylococcus aureus. Pogodno je za tretiranje ožiljaka, plikova, oderotina i modrica. Primenjuje se spolja na sportske povrede.

Upotreba
Ulje kantariona se koristi u raznim kozmetičkim preparatima i u melemima.

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.