Biljna ulja i buteri

Biljna ulja i buteri su nezamenjivi u nezi kože, zahvaljujući bogatom sadržaju zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, vitamina, minerala i antioksidanata.

Gotovo da nema biljnog ulja ili butera koji nemaju određene pogodnosti za negu kože. Za svaku namenu, bilo da se radi o omekšavanju kože, hidrataciji, protivupalnom dejstvu ili zaštiti, na raspolaganju nam je veliki broj biljnih ulja i butera, rafinisanih ili hladno ceđenih. Veoma je važno koristiti kvalitetna biljna ulja i poznavati koje ulje primeniti za koji tip ili stanje kože.

Biljna ulja, bilo da se koriste samostalno ili u kombinaciji sa drugim kozmetičkim sirovinama, imaju moć da hrane, hidriraju ili pomažu u oporavku kože. Značajni su i macerati, među kojima su najpoznatiji macerati nevena i kantariona po svom protivupalnom dejstvu.

Među buterima posebno se ističe kakao buter, koji se topi na temperaturi ljudskog tela pružajući ugodan osećaj posebno u letnjim mesecima, kao i shea buter (karite buter), poznat po svom zaštitnom i protivupalnom delovanju i omiljen u zimskim mesecima kod suve i oštećene kože sklone upalama.

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.

Nabavka sirovina

Ukoliko tražite sirovine koje trenutno nisu deo našeg asortimana, slobodno nas kontaktirajte jer nudimo mogućnost nabavke specifičnih sirovina po zahtevu.