Jojoba ulje, hladno ceđeno

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Visok sadržaj eikosenske kiseline i prirodnog vitamina E

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija:

Ulje jojobe se dobija iz semenki jojoba grma (Simmondsiae chinesis) i ubraja se u tečne voskove. Stabilno je i otporno na oksidaciju i visoku temperaturu. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama od kojih 70% čini eikosenska kiselina (omega – 9 mononezasićena masna kiselina). Sadrži veliki broj vitamina i minerala koji blagotvorno deluju na kožu, čineći je hidriranom, mekom i glatkom.

Dejstvo
Ulje jojobe je često upotrebljavan emolijens u prirodnoj kozmetici, brzo se apsorbuje i ne ostavlja masne tragove. Koristi se u tretmanima kože koju je potrebno tretirati antiinflamatornim sredstvima i ima svojstvo odličnog nosača u procesu formulacije prirodnih kozmetičkih preparata.

Upotreba
Kao tečni vosak, ulje jojobe se upotrebljava u mnogim kozmetičkim preparatima za negu kose, u kremema za sunčanje, maskama za lice, ruževima za usne i uljima za negu tela i masažu.

Veličina pakovanja

50ml, 100ml, 1 litar, 4kg

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.