Ulje makadamije, hladno ceđeno

INCI: Macadamia Integrifolia Seed Oil
Bogato prirodnim vitaminom E i mononezasićenim masnim kiselinama (oleinska i palmitoleinska kiselina)

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Kategorija:

Ulje makadamije dobija se iz oraha makadamije (Macadamia sp). Sadrži do 20% palmitoleinske kiseline, do 2/3 oleinske kiseline (mononezasićene masne kiseline) i prirodni vitamin E.

Dejstvo
Mononezasićena masna kiselina ulja makadamije, palmitoleinska kiselina, koja se nalazi u koži, poboljšava apsorpciju, nanošenje na kožu i uspešno neguje zrelu kožu, a oleinska kiselina omogućava kozmetičkim sredstvima da prodru duboko u kožu. Ulje makadamije je pogodno za negu suve, grube i osetljive kože.

Upotreba
Ulje makadamije se izutzetno brzo upija (ponekad se naziva “ nestajućim uljem“), zbog čega se koristi u kombinaciji sa drugim uljima (badem, suncokret) za masažu. Vredan je sastojak u mnogim kozmetičkim preparatima, kao što su hidratantne kreme i kreme protiv bora, ulja za negu tela, šamponi i regeneratori za negu kose.

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.