Kakao buter, organski

INCI: Theobroma Cacao Seed Butter
Sadrži prirodni vitamin E i bogat je nezasićenim i zasićenim masnim kiselinama

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Kategorija:

Kakao buter se dobija iz semenki ploda kakao drveta (Theobroma cacao). Bledožute je boje i ima prijatan miris koji podseća na kakao. U čvrstom je stanju na temperaturama do 32 -35°C, a na višim je kremast. Bogat je nezasićenim i zasićenim masnim kiselinama i to oleinskom, stearinskom i palmitinskom masnom kiselinom.

Dejstvo
Kakao buter se topi na temperaturi ljudskog tela i pruža ugodan osećaj mekoće na koži posebno u letnjim mesecima. Pogodan je za suvu i ispucalu kožu i za prevenciju iritacije kože. Redukuje formiranje bora oko očiju.

Upotreba

Kakao buter je poželjan sastojak u kremama protiv bora, balzamima za negu usana i tela, kao i u losionima i kremama. Posebno je pogodan kao lubrikant u sapunima.

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.