Shea buter, prirodan, filtriran, organski

INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
Uravnotežen sadržaj zasićenih i nezasićenih masnih kiselina

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija:

Shea buter je prirodni biljni buter ekstrahovan iz orašastog ploda shea drveta (Butyrospermum parkii), uzgajanog u istočnoj i zapadnoj Africi, koji sadrži od 45% do 48% masti. Uravnotežen odnos zasićenih (stearinska i palmitinska kiselina) i nezasićenih masnih kiselina (pre svih mononezasićena omega – 9 oleinska kiselina), shea buter čini neizostavnim u izradi modernih kozmetičkih preparata. Osim masnih kiselina shea buter je veoma bogat prirodnim vitaminom E i sadrži antiinflamatorne triterpenske alkohole.

Dejstvo
Stearinska kiselina daje shea buteru njegovu karakterističnu teksturu, a oleinska kiselina je odličan omekšivač. Shea buter je jako okluzivno sredstvo. Stvara fini film na koži koji sprečava gubitak vlage iz kože, a ujedno je i izuzetno hrani. Koristiti se kod tretmana strija i ožiljaka. Naročito je dobar za prevenciju strija tokom trudnoće. Preporučuje se i za regeneraciju ćelija zrele kože i ublažavanje bora. Nakon sunčanja može se koristiti za redovnu negu kože.

Upotreba
Popularna je upotreba shea butera za izradu preparata za negu usana. Koristi se kao baza za meleme i u proizvodima za negu ruku. Preporučuje se kod jako suve kože za negu laktova, zanoktica i peta. Najčešće se kombinuje sa uljima bogatim gama-linolnom kiselinom (noćurak i borago ulje). Može se koristiti i kao pakovanje za negu jako suve, lomljive i farbane kose.

Veličina pakovanja

100g, 5kg

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.