Ulje argana, hladno ceđeno

INCI: Argania Spinosa Kernel Oil
Visok sadržaj prirodnog vitamina E

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Ulje argana se dobija iz semenki ploda drveta Argania spinosa L. Skeels, koje raste samo u Maroku, gde ga zovu „tečnim zlatom“. Seme sadrži ogromnu količinu ulja, čak do 50%.

Ulje argana je izuzetno bogato mononezasićenim i polinezasićenim masnim kiselinama. Sadrži fitosterole, skvalen i veliku količinu vitamina E, što mu pruža odlična antioksidativna svojstva.

Dejstvo
Ulje argana pomaže u regeneraciji lipidnog sloja kože. Štiti kožu od nečistoča i alergija, zahvaljujući svojim emulgujućim i hidratantnim svojstvima. Veoma je pogodno za negu suve i zrele kože.

Upotreba
Ulje argana se koristi kao vredan sastojak u kozmetičkim proizvodima sa ćelijski stimulativnim i antioksidativnim efektom, kao što su kreme, losioni i ruževi za usne. Ulje argana poboljšava sjaj proizvoda za ispiranje, kao što su šamponi, regeneratori i sprejevi za oblikovanje kose.

Veličina pakovanja

50ml, 1 litar, 4kg

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.

Nabavka sirovina

Ukoliko tražite sirovine koje trenutno nisu deo našeg asortimana, slobodno nas kontaktirajte jer nudimo mogućnost nabavke specifičnih sirovina po zahtevu.