Ulje Sacha Inchi, hladno ceđeno

INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil
Jedinstven balans masnih kiselina i visok sadržaj vitamina E
Otporno na oksidaciju

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Kategorija:

Sacha Inchi ulje se izdvaja nežnim ceđenjem iz Inka oraha (Plukenetia Volubilis), višegodišnje biljke puzavice iz porodice Euphorbiaceae, koja raste u Peruanskom delu Amazonije. Karakteriše se jedinstvenim odnosom masnih kiselina, od kojih više od 90% čine omega – 3 (alfa linoleinska kiselina), omega – 6 (linolna kiselina) i omega – 9 ( oleinska kiselina) masne kiseline. Ulje sacha Inchi sadrži vredne fitosterole, bogato je antioksidantima kao što je vitamin E, zbog čega je veoma otporno na oksidaciju.

Dejstvo
Sacha Inchi ulje je sjajan izbor kao sastojak u regenerativnoj kozmetici i anti aging proizvodima zbog visokog sadržaja alfa – linoleinske kiseline. Fitosteroli, beta sitosterol i stigmasterol, imaju regenerativan efekat i redukuju transepidermalni gubitak vode (TEWL).

Upotreba
Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kombinaciji višenezasićenih masnih kiselina, ovo ulje ima veoma široku upotrebu u regenerativnim i hidrirajućim proizvodima za osetljivu kožu i u proizvodima za negu suve i beživotne kose.

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.