Maslinovo ulje, ekstra devičansko

INCI: Olea europaea (Olive) Fruit Oil
Bogato oleinskom kiselinom i sadrži prirodni vitamin E

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija:

Maslinovo ulje je dobijeno isključivo mehaničkim ceđenjem ploda drveta Olea europaea. Bogato je oleinskom kiselinom i sadrži prirodni vitamin E. Višestruko veći sadržaj oleinske kiseline (mononezasićena omega – 9 masna kiselina) u odnosu na linolnu (polinezasićena omega – 6 masna kiselina) i linoleinsku (polinezasićena omega – 3 masna kiselina), čini ovo ulje otpornijim na oksidaciju od drugih biljnih ulja.

Dejstvo
Ulje masline je izvrsno za negu kože, posebno suve, kao i za negu kose i noktiju. Osnovno dejstvo maslinovog ulja na kožu je da je čini mekom i elastičnom, odlaže njeno starenje i nastanak bora i štiti je od iritacije izazavane preteranim izlaganjem štetnim sunčevim zracima. Dubinski hrani kožu glave, čime jača koren kose i podstiče njen rast. Posle tretmana maslinovim uljem, kosa postaje glatka i sjajna.

Upotreba
Ulje masline se često koristi kao esencijalni sastojak u melemima, losionima, uljima za kožu i kremama. Takođe, vredan je sastojak sapuna, balzama i preparata za negu kose.

Veličina pakovanja

50ml, 1 litar

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.