Ulje žutog noćurka GLA 9%, rafinisano

INCI: Oenothera Biennis (Evening primrose) Oil
Bogato linolnom i gama – linolnom (GLA) kiselinom

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Kategorija:

Ulje žutog noćurka dobija se iz semenki biljke Oenothera biennis L. Odlikuje se visokim sadržajem linolne kiseline (esencijalna omega – 6 masna kiselina) i gama – linolne (GLA) kiseline. Sadrži prirodni vitamin E.

Dejstvo
Ulje žutog noćurka ima odlično protivupalno delovanje. Umiruje svrab i iritaciju, posebno suve kože, tako što reguliše nastanak sebuma i podstiče razmenu materija u ćelijama kože. Daje koži elestičnost i podstiče njenu regeneraciju. Ulje žutog noćurka je pogodno za negu preuranjeno ostarele kože, kod atopijskog ekcema i psorijaze.

Upotreba
Ulje žutog noćurka se koristi u izradi mnogih kozmetičkih i terapeutskih proizvoda. Može se dodavati u losione, masti, kreme i sredstva lične higijene. Ulazi u sastav raznih prirodnih melema za ublažavanje ekcema i dermatitisa.

Veličina pakovanja

50ml, 100ml, 1 litar, 4kg

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.