Ulje susama, rafinisano

INCI: Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil
Sadrži prirodni vitamin E i sezamol i sezamolin, koji neutrališu slobodne radikale

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorija:

Rafinisano ulje susama se dobija hladnim ceđenjem semenki biljke susama (Sesamum indicum), koje sadeže oko 48% ulja, uz blagu rafinaciju. Odlikuje se izbalansiranim odnosom masnih kiselina, od kojih su linolna i oleinska kiselina najzastupljenije. Ulje susama sadrži prirodni vitamin E, kao i sezamol i sezamolin koji neutrališu slobodne radikale.

Dejstvo
Ulje susama je prirodni antioksidant i veoma je lagano, zbog čega se koristi kao ulje za negu kože i kose i kao noseće ulje za aktivne sastojke. Pomaže u smanjivanju vidljivosti ožiljaka na koži. Namenjeno je nezi suve kože, sklone čestim upalnim procesima i lošoj mikrocirkulaciji.

Upotreba
Ulje susama je izvrsno za izradu kozmetičkih preparata zbog svoje stabilnosti. Koristi se i kao noseće ulje u industriji parfema.

Veličina pakovanja

50ml, 1 litar, 4kg

Scroll to Top

Uslužna proizvodnja

Pružamo uslugu prepakivanja aktivnih, pomoćnih i kozmetičkih supstanci, u namenskom prostoru stepena čistoće klase D, u skladu sa Smernicama Dobre proizvođačke prakse (GMP). Spremni smo da u svakom trenutku izađemo u susret Vašim zahtevima i profesionalno ispunimo sva Vaša očekivanja.